Pohjoismaiset FabrianoInAcquarello 2019 – tapahtumassa esillä olleet akvarellit nyt esillä AKVART Galleriassa Helsingissä!
Mukana Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti – monipuolinen kattaus pohjoismaista akvarellitaidetta.
Italian Fabrianossa tähän kansainvälisesti merkittävään akvarellitapahtumaan osallistui noin 1500 työtä 80 maasta.
Avajaiset 29.7. klo 18-20, tervetuloa!

Näyttelyn julisteet
Nämä kaksi suomalaista teosta (esillä kopiot) valittiin Fabrianon akvarellimuseon kokoelmiin: Anne Kimiläisen ”Grönvik” ja Riitta Mutikaisen ”Fabulous Grapes”

25. – 29. huhtikuuta 2019, Fabriano, Italia

FabrianoInAcquarello on Euroopan suurimmaksi kasvanut kansainvälinen akvarellitapahtuma. Se järjestetään nyt (2019) jo 10. kertaa Italian Fabrianossa, jossa eurooppalainen paperinvalmistus alkoi vuonna 1276. Tapahtuma sai alkunsa italiaisen akvarellitaiteen esittelynä; tänä vuonna mukana oli jo yli 70 maata , ja näyttelyluettelossa 1438 akvarellistin teoskuvat.

Tapahtuman tarkoitus on tarjota kansainvälinen, kaikkia kulttuureita kunnioittava tapaamis- ja keskustelufoorumi taiteilijoille ja taiteen keräilijöille, ammattilaisille ja opiskelijoille sekä akvarellitaiteesta kiinnostuneelle muulle yleisölle. Tavoitteina on lisätä akvarellitaiteen tunnettuutta ja kohottaa sen tasoa, edistää akvarellitaiteilijoiden vuorovaikutusta, oppimista ja motivaatiota sekä rohkaista yhteistyöhön.

Konferenssia sponsoroi mm. Italian kulttuuriministeriö, Fabrianon kaupunki ja UNESCO

Fabrianon pormestarin sanoin:
”Tarvitaan vain arkki paperia, sivellin ja väripaletti poistamaan kulttuureja erottavat muurit. Taide edustaa universaalia kieltä, joka yhdistää kansoja.”

Ylläolevan teksti on Raxu Helmisen kirjoittama, hän toimii myös FabrianoInAcquarello Suomen ryhmän ryhmän leaderina. Kaikki kuvat ovat myös Raxun ottamia.

Mun Fabrianotyö: Grönvik, 56x38cm, 2019. Kuva Raxu Helminen

Minultakin valittiin työ Suomen 15 hengen ryhmään. Suomen teosten kuraattoreina toimivat akvarellin ammattilaiset Elizabeth Tyler (UK/SE), Aulikki Nukala (FIN), Aud Rye (NO). Fabrianon akvarellitapahtumassa oli kaikkiaan toistatuhatta työtä ympäri maailmaa. Työni Grönvik valittiin myös 70 teoksen joukkoon jotka kiertävät Italiassa ja päätyvät lopulta Fabrianon kansainväliseen uuden vesiväritaiteen museoon (Fabriano Contemporary International Watercolor Museum).
Linkin takana Italian kiertueelle ja museoon valitut työt:
http://www.inartefabriano.it/itinerante.pdf?fbclid=IwAR3RP51UZbLJ-ziLnc1JkpvSOQGmqpps8_AnjNLlu4xs_Aemz4qpC1LrGX8

Puitteet oli aikamoiset. Kuva Raxu Helminen
Kuva Raxu Helminen
Joka puolella Fabrianoa oli erilaisia maalausnäytöksiä. Kuva Raxu Helminen
… ja täysiä luentoja, kiinnostunut yleisöä piisasi. Kuva Raxu Helminen
Kaikki saivat maalata. Kuva Raxu Helminen

Kiirastorstaina  2019 pääsin taas saarelle, Kökariin. M/S Skiftetillä lähdettiin Galtbysta klo 21 ja Kökarissa piti olla aikataulun mukaan 23.30, mutta lautta oli myöhässä ja tankatakin lautta piti joten olimme vierasateljeella joskus kahden aikaan yöllä. Mutta nou hätä, pitkäperjantai oli tarpeeksi pitkä myös nukkumiseen. Tuulisia, aurinkoisia ihania päiviä.
Guylla oli askartelutehtävä meille muille (Outi ja mää). Värjäsimme kananmunia jännittävällä, minulle ihan uudella, tekniikalla (kuva yllä ja alla)

Kävimme päiväretkellä Maarianhaminassa, lähdimme aamulauttalla klo 6.30. Alkuperäinen suunntelma oli käydä tutustumassa Önnigebyn taiteilijakolonian ja sen päätähden Victor Westerholmin museoon
https://www.aland.com/fi/onningebymuseum. Mutta eihän se vielä tähän aikaan vuodesta ole toiminnassa. No, kesällä uusi yritys… Kävimme kiinnostavassa uudessa galleriassa, Skarpans nimeltään. Ahvenanmaan Taidemuseossa oli uusi omiin kokoelmiin perustuva ripustus. Lisäksi oli ihana Lin Simonsin https://www.linlouise.ax/blogg näyttely. Linin tekniikkana on sekamedia tai kollaasi, jota hän on kehittänyt omalla tavallaan ja jossa hän rakentaa tuhansista värillistä paperinpalasista kasvitutkielmia ja lähikuvia kaikenlaisista koppakuoriaisista, todella kauniita. Päivä kului leppoisasti kaupunkia tutkien ja syömässä käytiin, totta kai. Takaisin lähdimme Långnäsistä 18.15 ja Kökarissa olimme ennen yhdeksää. Kiva retki.

Kuvahaun tulos haulle LIN SIMONS

https://alandsradio.ax/kulturen/kulturen-nordiska-blomster-collageteknik
kuva: Ålands Radio

Sunnuntaina 28.4. täytyi lähteä jo kotia kohti, mielelläni olisin viipynyt pitempään…

https://kokarkultur.wordpress.com/

SUOMEN SUURIN KUVATAIDETAPAHTUMA

Taidemaalariliiton Teosvälitys 9.3.–17.3.2019

600 taiteilijaa – 1700 taideteosta

Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
Avoinna: ma–pe 12–18, la–su 11–17. Vapaa pääsy.
Yleisöesittelyt lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 ja 14. Tervetuloa!

Minäkin mukana allaolevilla teoksillani:


Ulkosaaristoa1, vesiväri paperille, 30x40cm, 2019


Ulkosaaristoa2, vesiväri paperille, 30 x 40 cm, 2019


Ulkosaaristoa1, vesiväri paperille, 30 x 40 cm, 2019

SUOMEN SUURIN KUVATAIDETAPAHTUMA 9.3.–17.3.2019

Osallistun kolmella työllä Teosvälitykseen.
Maalaustaiteen suurtapahtumassa on myynnissä lähes 1700 taideteosta yli 600 Taidemaalariliittoon kuuluvalta ammattitaiteilijalta. Ostetun teoksen saa heti mukaan. Teoksia voi hankkia korottomalla osamaksulla.
Tervetuloa!  Välkommen!  Vapaa pääsy.

Avoimet opastukset lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 ja 14.

Taidemaalariliiton Teosvälitys
Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
Avoinna: ma–pe 12–18, la–su 11–17

Taas on tulppaaneita tulvillaan meidänkin huusholli. Ihanaa aikaa. Laitoin someen valokuvia tulppaanikimpuista ja ihmettelyni joka viikkoisesta jännitysnäytelmästä, aiheena tulppaanien kestävyys. Siitäpä syntyikin mielenkiintoinen keskustelu 😀 Erilaisia vinkkejä alkoi satelemaan. Paras oli Italiassa asuvan ystäväni tulppaanikauppias, joka vinkkasi varsien litistelystä. Varsia litistellään leikkauspinnan yläpuolelta jolloin imupinta lisääntyy kukalla. Hyvä vinkki ja toimii!

Olin/olen niin tulppaanien lumoissa että ryhdyin vesiväreillä niitä maalailemaan.

Tulppaanitarinoita I

Kuvataiteilija Anne Kimiläisen (Pori) kolme sinistä akvarellia Hamnö,
Grönvik ja Långskär hankittiin henkilökunnan taukotilaan.

http://www.satshp.fi/tietoa-meista/ajankohtaista/Sivut/h-rakennuksen-taideteokset.aspx?fbclid=IwAR0PFjZoqNFaqL8XSD0f8JleikuGx3lPgJtgE-BBx54sRiEQ-XEfKnxDFH8

FabrianoInAcquarello on Euroopan suurimmaksi kasvanut kansainvälinen akvarellitapahtuma. Se järjestetään nyt (2019) jo 10. kertaa Italian Fabrianossa, jossa eurooppalainen paperinvalmistus alkoi vuonna 1276. Tapahtuma sai alkunsa italiaisen akvarellitaiteen esittelynä; tänä vuonna mukana oli jo yli 70 maata , ja näyttelyluettelossa 1438 akvarellistin teoskuvat.

Tapahtuman tarkoitus on tarjota kansainvälinen, kaikkia kulttuureita kunnioittava tapaamis- ja keskustelufoorumi taiteilijoille ja taiteen keräilijöille, ammattilaisille ja opiskelijoille sekä akvarellitaiteesta kiinnostuneelle muulle yleisölle. Tavoitteina on lisätä akvarellitaiteen tunnettuutta ja kohottaa sen tasoa, edistää akvarellitaiteilijoiden vuorovaikutusta, oppimista ja motivaatiota sekä rohkaista yhteistyöhön.

FabrianoInAcquarello –organisaatio noudattaa toiminnassaan systemaattisesti seuraavia periaatteita:

– avoin kaikille maailman akvarellisteille taustasta, koulutuksesta ja kulttuurista riippumatta. Taideyhdistysten jäsenyydellä ei ole mitään painoarvoa; teos ratkaisee, ei taiteilijan nimi, yhdistystoiminta tai tunnettuus 
– tapahtumassa ei ole kilpailuja eikä liputusta minkään ryhmän (esim yhdistyksen) nimissä
– keskinäinen kannustus, toisilta oppiminen ja kokemusten jakaminen yhteisen intohimon – akvarellin – merkeissä on tärkeää 
– positiivinen asenne ilman raja-aitoja. Mikään kulttuuri ei ole toisensa yläpuolella, koska jokainen meistä on arvokas

Fabrianon pormestarin sanoin:
”tarvitaan vain arkki paperia, sivellin ja väripaletti poistamaan kulttuureja erottavat muurit. Taide edustaa universaalia kieltä, joka yhdistää kansoja.”

Edustan yhtenä viidestätoista ylläolevalla työlläni Suomea Fabrianossa.

FabrianoInAcquarello 2019 presents the Artists from the Watercolor community of: FINLAND

COUNTRY LEADER: Raxu Helminen
REPRESENTATIVE ARTIST: Benita Suomi
UNDER 30 ARTIST: Anna Shemyak

EXHIBITION AND CATALOGUE ARTIST:
Toshihiko Abe
Terhi Kalliola
Helena Karhumäki
Anne Kimiläinen
Kristiina Kostia
Riitta Mutikainen
Anne Purho
Liisa Rajuvaara
Ritva Rautakoski
Anne-Leena Seppänen
Rebecka Svedlin
Eija Ylinen-Virtanen