BIO

 

 

Taidealan koulutuksen aloitin Porin Piirustuskoulun vapaan taiteen linjalla 1973. Minut valittiin Lahteen tiukkojen karsintojen jälkeen (450 pyrkijää, 10 otettiin sisälle) opiskelemaan graafista suunnittelua (nyk. Lahden muotoiluinstituutti) 1982.  Vuosina 1995 – 1997 opiskelin samassa oppilaitoksessa multimediaa.
2003 muutin takaisin syntymäkaupunkiini Poriin. 20 vuotta viihdyin maailmalla – tai oikeammin – sadan kilometrin päässä Tampereella. Välimatka tuntui joskus pidemmältä.
2000-luvulla opiskelin Aalto-yliopiston Porin yksikön taiteen ja median osastolla mm. maalausta ja taidegrafiikkaa sekä kuvataideterapiaa.  Kankaanpään taidekoulussa osallistuin maisemamaalauksen erikoistumisopintoihin. Vuodesta 2004  olen osallistunut kuvataiteen pedagogi Satu Kiljusen kesätyöpajoihin Kökarissa, Ahvenanmaalla. Siellä olen käynyt muinakin vuoden aikoina työskentelemässä.
2013  suoritin loppuun kuvataiteilijan (amk) täydentävät opinnot Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiassa. Lopputyössään PIIRTOLAPUUTARHA käytin siirtolapuutarhaelämää ja kasvukautta metaforana taiteilijuudelle, kiireelle sekä kiireettömyydelle.
Syksyllä 2017 syttyi uusi intohimon kohde: keramiikka! Sitä nyt opettelen useilla eri kursseilla joita on tarjolla lähimaastossa. Ja kyllä sitä voi pitemmällekin lähteä, ensi kesäksi suunnittelen jopa Kankaanpäätä!

Olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa. Toimin aktiivisesti paikallisissa taideyhdistyksissä (Porin Taiteilijaseura ja Porin Taidegraafikot). Kaudella 2018 on näyttelysihteerin hommat P-Galleriassa (PTS) tehtävänäni.

Vuodet 1996 – 2017 työskentelin graafikkona Yleisradiossa. Vakinaisessa, kuukausipalkkaisessa työssä kuvataiteen tekemisestä ei tullut mitään. Nyt (syksy 2017) vapaus on koittanut ja voin keskittyä omaan tekemiseeni.

Olen työskennellyt graafisena suunnittelijana useissa mainostoimistoissa.  Olen tehnyt oppikirjakuvituksia, lehtitaittoja ja -kuvituksia.
Linkissä graafisen suunnittelun töitä:
https://kimilainen.wordpress.com/