BIO

Anne Kimiläinen käyttää ilmaisunsa välineinä pääasiassa piirustusta, guassimaalausta ja frottaasia. Aiheet  on löytynyt mm. Kökarin saarilta Ahvenanmaalla.
Hän on pitänyt useita  yksityisnäyttelyä ja osallistunut moniin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa. Laajin yksityisnäyttely ”Aika taulussa” oli keväällä 2011 Cedercreutzin museossa Harjavallassa.

Paja&Galleria, 2016 lehdistötiedotteesta (Pieniä kuvia puutarhasta):
”…komeita vaaleanpunaisia ritarinkannuksia loisteliaassa kukinnossaan. Monenlaisia kasveja olemassaolonsa eri vaiheissa. Pienissä kuvissa on läsnä syntymän, muutoksen ja häviämisen suuruus.”

Anne on paljasjalkainen porilainen. Hän muutti Tampereelle 1983 vappuna ja tasan 20 vuotta myöhemmin, 2003, muutti takaisin syntymäkaupunkiinsa Poriin.

Taidealan koulutuksen Anne Kimiläinen aloitti Porin Piirustuskoulun vapaan taiteen linjalla 1973. Hän valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Lahden taideteollisessa opistossa (nyk. Lahden muotoiluinstituutti) 1982.  Vuosina 1995 – 1997 Kimiläinen opiskeli Lahden muotoiluinstituutissa multimediaa.

2000-luvulla hän on opiskellut Aalto-yliopiston Porin yksikön taiteen ja median osastolla mm. maalausta ja taidegrafiikkaa sekä kuvataideterapiaa.  Kankaanpään taidekoulussa Anne osallistui maisemamaalauksen erikoistumisopintoihin. 2004 – 2012 hän osallistui kuvataiteen pedagogi Satu Kiljusen kesätyöpajoihin Kökarissa, Ahvenanmaalla.

2013  hän suoritti loppuun kuvataiteilijan (amk) täydentävät opinnot Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiassa. Lopputyössään PIIRTOLAPUUTARHA Anne käytti siirtolapuutarhaelämää ja kasvukautta metaforana taiteilijuudelle, kiireelle sekä kiireettömyydelle.

Vuodesta 1996 hän on toiminut graafikkona Yleisradiossa. Anne on työskennellyt graafisena suunnittelijana useissa mainostoimistoissa.  Kimiläinen on tehnyt oppikirjakuvituksia, lehtitaittoja ja -kuvituksia.
Linkissä graafisen suunnittelun töitä:
https://kimilainen.wordpress.com/