minusta

 

Olen ties kuinka monenennen sukupolven käsityöläisten jälkeläinen. Isä teki huonekalut ja äiti ompeli vaatteet. Palkkansa isä sai puuvillatehtaalta, äiti oli kotona. Minäkin ehdin olemaan puuvillatehtaalla viisi vuotta.

Valmistuin Lahden Taideteollisesta  -82, olen siis toiminut graafisena suunnittelijana neljäkymmentä vuotta.
Olen kasvanut hitaasti taiteilijuuteen. Vuodet 1996 – 2017 työskentelin graafikkona Yleisradiossa. Graafikon työ tyydytti pitkään  luomisen ja kuvan tekemisen tarvetta. Syksyllä 2017 pystyin irtautumaan palkkatyöstä ja pääsin keskittymään omaan tekemiseen.

Töissäni näkyy kuvakulttuurini; graafisen suunnittelijan koulutus ja vuosikymmenien työskentely suunnittelijana, jossa tärkeimpinä työkaluina on annettuun tehtävään sopiva visuaalisuus, tyylikkyys ja esteettisyys.

Opiskelin Turun Taideakatemiassa kuvataiteilijan täydentävässä amk-koulutuksessa 2011-2013. Koulutus oli pääasiassa teoreettista. Koulutus oli erinomainen katsaus nykytaiteilijan työhön ja toimintaan.

Opiskelun jälkeen palasin taas toiseen työhöni telkkariin graafikoksi ja eihän siinä sitten enää jäänyt aikaa millekään muulle. Työ vei kaiken aikani. Työmatkat Porista Tampereelle päivittäin veivät päivien tunneista ison osan. Koko hyvin alkanut ajattelu kuvataiteilijan työssäni keskeytyi, ei ollut aikaa siihen.

Viimeisen viidentoista vuoden aikana Kökarissa viettämäni ajat ovat olleet tärkeitä. Saarella pääsen aina hyvään työskentelyvireeseen.
Läheisin työskentelytapani on piirtäminen. Piirtämisen rinnalla ja siihen yhdistettynä käytän myös erilaisia maalaustekniikoita ja grafiikkaa.
Kuvan tekeminen on minulle paras väline ajatteluun ja pohdintoihin. Suurena ajatuksena taustalla ymmärrys ihmisenä olemisesta.